Postrojavanje

Pendeš: Odbacujem etiketu izdajnice!

Rekla je kako njezino stajalište o Komšiću i načinu njegovog izbora ''od ranije poznato i nema nikakvog razloga da se mijenja''.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nazočnost Željka Komšića na proslavi obilježavanja Dana OS BiH izvan je mojih kompetencija i ovlasti, objavila je ministrica obrane BiH Marina Pendeš u pismu javnosti povodom osuda u javnosti da je ''priznala'' Željka Komšića postrojivši vojsku s njim.

''Kao ministrica obrane svojim sam djelovanjem pomogla razvoju i napredovanju OS BiH, ali i očuvanju identiteta hrvatske sastavnice Oružanih snaga BiH. O tome što je rađeno u OS BiH i ministarstvu obrane svjedoči i poziv NATO-a da se za BiH aktivira Akcijski plan za članstvo. Na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH, kao i ranijih godina, bili su generali, časnici i vojnici Hrvati zajedno sa svojim kolegama, pripadnicima OS BiH'', navela je ministrica Pendeš.

Rekla je kako njezino stajalište o Komšiću i načinu njegovog izbora ''od ranije poznato i nema nikakvog razloga da se mijenja''.

''Pokušaji da mi se nabaci etiketa 'izdajnika' zato što sam sudjelovala u svečanom postroju s nelegitimnim članom BiH Predsjedništva u potpunosti odbacujem. Tamo sam bila svih ovih godina kako bi potvrdila hrvatski identitet u Oružanim snagama BiH koji nam se pokušava osporiti na brojnim razinama. Nikada nisam bježala od odgovornosti. Ova politička bitka može se samo dobiti proaktivnim radom i promjenama, pa tako i promjenama koje će omogućiti da hrvatski narod bira svoje političke predstavnike. Na koncu mogu samo kazati da mi je žao ako sam svojom nazočnošću na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH na bilo koji način povrijedila osjećaje pripadnika svoga naroda, što mi nikada nije i neće biti namjera'', navela je Pendeš.

Također, Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine jučer je u Zagrebu svečanim prijemom obilježila Dan Oružanih snaga BiH. 

Domaćini prijema bili su veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj i vojni izaslanik BiH u Republici Hrvatskoj brigadir Siniša Ostojić. 

Prijem su svojim prisustvom uveličali visoki državni dužnosnici - potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predstavnici Ureda predsjednice i Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, diplomatski i vojnodiplomatski kor u Republici Hrvatskoj, predstavnici Grada Zagreba, vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, te polaznici vojnog obrazovanja i usavršavanja iz BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close