Traže puštanje Stanivukovića

PDP: Za događanja u Banja Luci nisu krivi građani

Tvrde da nemaju ništa s organizacijom prosvjeda 30. prosinca 2018. godine.
Vijesti / Politika | 02. 01. 2019. u 13:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Partije demokratskog progresa (PDP) pozvali su da se iz policijskog pritvora pusti njihov zastupnik Draško Stanivuković te optužuju MUPRS-a da je prekršio Ustav koji jamči slobodu javnog izražavanja mišljenja i o radu institucija i organa.

Tvrde da nemaju ništa s organizacijom prosvjeda 30. prosinca 2018. godine.

Zastupnica te stranke u entitetskom parlamentu Jelena Trivić kaže da za događanja u Banja Luci nisu krivi građani koji prosvjeduju, već oni koji nisu uspjeli riješiti slučaj ubojstva Davida Dragičevića.

''Broj uhićenih za ubojstvo Davida Dragičevića jednak je nuli, a broj privedenih za mirne prosvjede je veći od 20. Mislim da i to govori dovoljno tko je kriv za nastalu situaciu'', rekla je Trivić na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade Narodne skupštine RS-a.

Tvrdi da je neustavo privođenje građana, koji su mirno prosvjedovali.

''Nijedna klupa, korpa, staklo ili boca u više od 200 dana prosvjeda nisu slomljeni. Pa ni 30. prosinca. Osuđujem prekomjernu upotrebu sile koju je naredio vrh MUP-a RS, da se ljudi hapse, protjeruju, zastrašuju'', ustvrdila je Trivić.

Šef Kluba zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Perica Pundalo je pozvao na poštivanje Ustava, osnovnih ljudskih prava i rad institucija u skladu s zakonom.

''Sve što se događalo posljednjih mjeseci je posljednica lošeg rada ili nerada određenih institucija'', rekao je.

Bundalo je dodao da će za dva dana održati sjednicu Predsjedništva PDP-a, na kojoj će zauzeti stavove o svemu što se događa u RS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close