Izborni repovi

PDP podnio žalbu na odbijanje SIP-a da se ponovno prebroje glasovi

Borennović je optužio SIP da “nisu ni čitali PDP-ov zahtjev za ponovno brojanje glasova na izborima”.
Vijesti / Politika | 28. 10. 2018. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Partija demokratskog progresa (PDP) uputila je danas žalbu Apelacijskom vijeću Suda Bosne i Hercegovine na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva, kojom je odbijen zahtjev te stranke za ponovno brojanje glasove osvojenih na izborima, 7. listopada. 

''Smatramo da je SIP učinio brojne propuste, prekršio zakon i u rekordno kratkom roku odbio naš zahtjev za ponovno brojanje glasova, što je nezabilježeno u pravnim analima'', rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na konferenciji za novinare. 

Podsjetio je da je PDP 25. listopada dostavio zahtjev za ponovno brojanje svih glasačkih listića na svim biračkim mjestima u RS za razine srpskog člana Predsjedništva BiH, zastupnike u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjednika RS-a i zastupnike u Narodnoj skupštini RS-a, a SIP je nakon nekoliko sati odbio taj zahtjev kao neosnovan. 

''Žalbu na tu odluku SIP-a podnijeli smo zbog bitnih povreda postupka, nepotpunog i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i zbog pogrešne primjene materijalnog prava. Vjerujemo u profesionalni i osobni integritet sudaca i smatramo da nitko na njih ne smije vršiti pritisak u odlučivanju po našoj žalbi'', naglasio je Borenović. 

Uvjerava da će u PDP-u iskoristiti sva pravna sredstva kako bi, kaže, sačuvali dostojanstvo građana i branili izbornu volju. 

Optužio je SIP da “nisu ni čitali PDP-ov zahtjev za ponovno brojanje glasova na izborima”. 

''Potpuno osnovano sumnjamo da SIP ne želi da se utvrdi prava istina i na taj način postaju saučesnici u prekrajanju izborne volje. Ne svi, ali većina onih koji donose odluke u SIP-u'', ustvrdio je predsjednik PDP-a. 

Komentirajući unutrašnja previranja u SDS-u, povodom današnjeg zasjedanja Glavnog odbora te stranke, kazao je da je to “ozbiljna stranka, koja sva pitanja treba da rješava na svojim organima, a PDP će poštovati njihove odluke”.

Kopirati
Drag cursor here to close