Zbog Srba?

Parlament BiH: Pauza kako bi se pokušao osigurati kvorum za sjednicu

Krišto je na početku sjednice kazala da su odsutnost sa sjednice opravdali poslanici Denis Zvizdić, Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović, Nikola Lovrinović i Edin Mušić.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2019. u 11:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je intoniranjem državne himne, nakon koje je predsjedavajuća Doma Borjana Krišto kazala da su pristuna 22 zastupnika, te da imaju kvorum za rad, ali za odlučivanje nemaju. 

Pročitajte još

''Prema evidenciji službe, nemamo ni jednog zastupnika s prostora entiteta Republika Srspka, nemamo političke predstavnike srpskog naroda. Zbog važnosti teme dat ću pauzu od 15 minuta da pokušamo osigurati kvorum za odlučivanje. U protivnim, nemamo uvjete za puni rad i odlučivanje'', kazala je Krišto, nakon čega je uslijedila pauza. 

Kako su i najavili, na sjednicu nisu došli poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpskog kluba. 

Krišto je na početku sjednice kazala da su odsutnost sa sjednice opravdali poslanici Denis Zvizdić, Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović, Nikola Lovrinović i Edin Mušić. 

Za današnju sjednicu bilo je predviđeno razmatranje Informacije Vijeća ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH, s osvrtom na aktualnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona. 

Zastupnici su trebali razmatrati i Informaciju Kolegija Zastupničkog doma PSBiH o razlozima neimenovanja članova Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i mogućim posljedicama.  

U četvrtak su sjednice Vlade Federacije te Srednjobosanske županije odgođene zbog ne nazočnosti ministara iz reda Hrvata.

Kopirati
Drag cursor here to close