Široki Brijeg

Pada Vlada, pa se diže bez Borasa

Boras će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni proračun blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2019. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Skupštine Zapadnohercegovačke županije, koja će s e održati u petak, 13. prosinca u Širokom Brijegu, naći se i slučaj ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa, a na temelju njegovog zahtjeva da ga se razriješi dužnosti nakon presude u Hrvatskoj za nezakonito primanje tamošnje mirovine.

Budući da se, prema pravilnicaima, ne može prihvatiti pojedinačna ostavka ministra, nego treba pasti cijela vlada, za pretpostaviti je da će se to dogoditi idućeg tjedna.

Kako je navedeno, među 11 točaka naći će se i Prijedlog Odluke o imenovanju ministra unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, svečana prisega te Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada će, dakle, pasti, pa se ''ustati'' bez Borasa. Tko će ga zamijeniti, za sada se ne zna.

Podsjećamo, Boras ponudio je srijedu ostavku, iako, kako je rekao ne osjeća krivnju, nakon što je prošloga tjedna pred Općinskim sudom u Splitu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine budući da je istodobno dobivao invalidsku mirovinu iz Hrvatske i plaću kao ministar.

Boras će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni proračun blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.

Borasa je optužnica teretila da je istodobno primao invalidsku mirovinu iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

Kopirati
Drag cursor here to close