BiH kao lutka

Pack tvrdi: Rusija preko BiH Europi pravi probleme

''Bilo bi malo glupo misliti da imate izbor između Rusije i EU'', rekla je ova njemačka političarka.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2018. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kažem vam, ono što uvijek govorim. Rusija koristi Balkan, posebno BiH i Makedoniju kao lutku, da bi nama, EU, napravila probleme'', rekla je europska parlamentarka Doris Pack za N1.

''Ne treba da birate između Rusije i EU. Ako pogledate mapu možete da vidite gdje leži Rusija, i možete da vidite da ste okruženi zemljama Europske unije. Bilo bi malo glupo misliti da imate izbor između Rusije i EU'', rekla je ova njemačka političarka.

Ona je dodala da možda neki o tom izboru sanjaju, ali da su i političari, ali i ljudi koji žive u BiH svjesni da to nije izbor.

Pack je poručila da niko ne postavlja pitanje, je li netko protiv Rusije, i  ima li netko dobre odnose sa Rusijom, međutim, dodaje da ako se Rusija ponaša kao što se ponašala, ako zbog toga zemlje EU uvedu sankcije, onda te sankcije treba pratiti zato što, kako ova europska parlamentarka kaže, BiH želi da se pridruži klubu.

 Zbog činjenice da je Makedonija razmišlja o ulasku u NATO, a da se u BiH o tome priča.

''Samo je Srbija ostala, a Srbija ima interes da napravi balans između ruskih interesa i EU interesa-to je srpski interes'' rekla je Pack.

Na konstataciju da je i predsjednik RS Milorad Dodik protiv ulaska u NATO, kao i javnost u RS, Pack je rekla da to ne shvaća ozbiljnim, te da cijelu zemlju, uključujući i Republiku Srpsku vidi u Europskoj uniji.

''Dodik je Dodik, on igra igru. Ako to njemu odgovara on je za EU, ako ne, ako želi praviti probleme, on pokušava pregovarati, da igra sa Rusima'', zaključila je Pak.
 

Kopirati
Drag cursor here to close