Izborna skupština

Ovo su nove mlade snage SDA-a u HNŽ-u

U svečanoj atmosferi, na skupštini kojoj je nazočilo 48 od ukupno 51 izaslanika iz Hercegovačko-neretvanske županije
Vijesti / Politika | 27. 02. 2020. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edis Macić magistar ekonomskih nauka iz Konjica izabran je za predsjednika Asocijacije mladih SDA HNK na Izbornoj skupštini koja je održana u Centru za kulturu Mostar.

U svečanoj atmosferi, na skupštini kojoj je nazočilo 48 od ukupno 51 izaslanika iz Hercegovačko-neretvanske županije, za potpredsjednike su izabrani Samra Grcić iz Prozora i Đani Pajić iz Mostara.

U svom je obraćanju stranačkim kolegicama i kolegama, novi predsjednik Asocijacije mladih, koji je već niz godina aktivan u stranačkim tijelima SDA istaknuo je značaj i prepoznatljivost koju je do sada imala Asocijacija mladih u HNŽ-u, kao i da je okupljala veliki broj članova.

„Moramo dodatno pojačati svoj rad, osnažiti Općinske organizacije mladih u cijelom kantonu, kako bih idejama i potencijalom bili pokretač pozitivnih procesa u našem društvu. Pozivam Vas da zajedno budemo neupitna snaga SDA i našeg naroda, a to se može samo izvrsnošću u mišljenju i djelu. Moje obećanje je da ću kao novoizabrani predsjednik učiniti sve da Vaše povjerenje opravdam“, kazao je Macić.

Izvršni odbor Asocijacije mladih SDA HNK za mandatno razdoblje 2019 – 2023 činiti će: Harun Kurtović, Senid Herić, Emir Muratović, Nedim Hajdarović, Dženis Veledar, Ibro Plecić, Zulfo Kuko, Amar Pajo, Mirza Čamo, Edin Čusto, Azer Sultanić, Senaid Džajić, Kenan Biserović, Salko Baljić, Elmir Heljić.

Članovi Skupštine jednoglasno su donijeli Odluku da se kao prijedlog za predsjednika Asocijacije mladih SDA BiH ispred KO AM SDA HNK delegira Haris Šabanović, aktualni član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH, a za potpredsjednika Asocijacije mladih SDA BiH Mersudin Hadžić iz Jajca.

Proces izbora predvodio je predsjednik Izborne komisije Ibrica Čevra, član komisije Bekir Isaković, verifikacijska komisija: Mirza Čamo, Zedina Šero, Adnan Zele, zapisničar je bio Amar Pajo i ovjerivači zapisnika Ajdin Pirija i Samir Veledar.


Izbornoj skupštini Asocijacije mladih kao gosti prisustvovali su Šerif Špago, član Glavnog odbora SDA BiH i predsjedavajući Skupštine HNK koji se prisutnima obratio, Almir Ačkar, tajnik Kantonalnog odbora SDA HNK, Emir Tipura, potpredsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i Adil Šuta, predsjednik Odbora Graskog područja Stari grad Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close