Week for you(th)

Osmišljen recept za sretnu lokalnu zajednicu

Vijesti / Politika | 13. 07. 2021. u 09:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim "Mladi za 5" iz Busovače organizirao je šestodnevni kamp Week for you(th) na kojem je sudjelovalo oko 20 mladih osoba koje su kroz druženje i zajedničko učenje bolje upoznali i izgradili prijateljstva za budućnost, priopćili su u utorak iz tog tima.

Foto: Fena / 

"Postoji tenzija među mladima različitih nacionalnosti u našem mjestu" naziv je problema čijim se rješavanjem bavi ekipa mladih ljudi iz Busovače, a oni su "Mladi za 5" - Delila Osmančević, Lamija Muminovic, Mirza Kermo i Ana Kriško.

Nakon sudjelovanja u 4. eUPSHIFT radionici tijekom lipnja spomenuti tim realizirao je šestodnevni kamp za svoje vršnjake iz Busovače.

"Prvi put sam na ovakvom nečemu, na radionici. Odlično mi je što se družimo i što svako može reći što misli. Sviđa mi se ovaj projekat. Voljela bih se uključiti u nešto slično opet u budućnosti", izjavila je jedna od sudionica kampa u Busovači.

Sudionici su tada osmislili i recept za sretnu lokalnu zajednicu, čiji su sastojci obrazovanje, zainteresiranost za rad, sreća, liberalnost, aktivni mladi ljudi, podrška vlasti, razumijevanje, suradnja generacija i prostor za rad mladih.

Inicijativu Tima "Mladi za 5" podržali su Općina Busovača i Centar za edukaciju ABF Busovača, ustupivši mladima prostor za realizaciju njihovih aktivnosti i ponudivši ohrabrenje za buduće ideje koje će oni imati.

Inicijativa Tima "Mladi za 5" u Busovači podržana je kroz UPSHIFT program, kojeg implementira humanitarna organizacija "Genesis Project" u partnerstvu s UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske.

eUPSHIFT ima za cilj pomoći mladima da svoju ideju o unapređivanju lokalne zajednice provedu u djelo, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close