Završeno ročište

Osmica i Asim, unatoč zabranama, zajedno ljetovali u Antaliji

Osmica je sa svjedokom u ovom predmetu Asimom Sarajlićem, izaslanikom SDA u Domu naroda BiH i članom Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e, otputovao zrakoplovom iz Zračne luke Sarajevo 21. srpnja u Antaliju.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeno je ročište Osmanu Mehmedagiću Osmici, po prijedlogu Tužiteljstva BiH o opoziviu mjere zabrane i određivanju jednomjesečnog pritvora, piše Avaz.

Tužitelj Oleg Čavka je izjavio da prema podacima Granične policije BiH Osman Mehemdagić i Asim Sarajlić da su 21. srpnja zajedno otputovali zrakoplovom u Antaliju. Prema mjerama zabrane osumnjičeni se ne smije svjedoku približavati na udaljenost manju od 50 metara.

Obrana Mehmedagića, odvjetnica Senka Nožica i odvjetnik Nermin Mulalić, smatraju da nije prekršena mjera zabrane.

Objasnili su da je kontakt nešto drugo u odnosu na činjenicu da su dvije osobe se našle na istom mjestu u isto vrijeme.

Tužiteljstvo BiH je došlo do dokaza da je Mehmedagić prekršio mjere zabrane koje su mu određene 16. srpnja.

U okviru rada na predmetu Tužiteljstvo BiH došlo je do informacija i dokaza da je osumnjičeni Mehmedagić u proteklom razdoblju putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inozemstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se, u skladu s izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije približavati na udaljenost manju od 50 metara.

U rješenju Suda BiH precizno je navedeno da se osumnjičenom Mehmedagiću, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i pranje novca, "zabranjuje kontaktiranje sa svjedocima Tužiteljstva u ovom krivičnom predmetu, uključujući približavanje istima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu s bilo kojom osobom, osim s braniteljima''.

Međutim, Osmica je sa svjedokom u ovom predmetu Asimom Sarajlićem, izaslanikom SDA u Domu naroda BiH i članom Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e, otputovao zrakoplovom iz Zračne luke Sarajevo 21. srpnja u Antaliju. Otputovali su svega pet dana nakon određivanja mjera.

Prema dokumentaciji "Avaza", Sarajlić i Osmica zajedno su i otputovali i ljetovali u Antaliji, a u Sarajevo su se vratili 30. srpnja. Potvrđuju to i službeni podaci Granične policije i Tužiteljstva BiH koji su proslijeđeni Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close