Đače prvače

Osmica dostavio diplomu: Studirao dok je direktorovao

Osmica je dostavio diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva koji je završio u razdoblju kada je bio na čelu OSA-e…
Vijesti / Politika | 01. 07. 2020. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić Osmica dostavio je danas Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA svoju fakultetsku diplomu, potvrđeno je za Glas Srpske.

"Pored diplome Više upravne škole koju je završio prije rata, Osmica je dostavio diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva koji je završio u razdoblju kada je bio na čelu OSA-e", potvrđeno je za Glas Srpske iz spomenutog povjerenstva.

Naime, Zajednička komisija je 17. lipnja usvojila zaključak da direktor OSA-e ima rok od sedam dana da predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi. Zaključak je zaprimljen u OBA 22. lipnja i Mehmedagić je diplomu trebalo dostaviti do 29. lipnja, ali je ona jutros stigla u komisiju.

Spomenutim zaključkom, povjerenstvo traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara da dostavi imena kandidata za generalnog direktora i glavnog inspektora kako bi u skladu sa zakonom, obavila raspravu, jer je aktuelnom rukovodstvu OBA još 19. studenog 2019. godine istekao mandat.

"Tražimo od Izvršnog vijeća Vijeća ministara da nam dostavi mišljenje o tome ispunjava li trenutni direktor OSA-e uvjete za tu dužnost, jer mu je diploma poništena", jedan je od zaključaka Komisije.

Video: Obitelj Grabo - Skupa lekcija

Srna podsjeća kako je Univerzitet za poslovne studije Banja Luka poništio polovinom studenog prošle godine diplomu Mehmedagiću nakon što je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito.

Kopirati
Drag cursor here to close