''Udar na stranku''

Osipa se većina: Bojić napustio SDS

Na pitanje je li je napustio i članstvo u SDS-u, Bojić je odgovorio da "čim izađete iz Kluba izađete i iz stranke, ali oto-potom".
Vijesti / Politika | 07. 03. 2018. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Borislav Bojić

Borislav Bojić istupio je danas iz Kluba zastupnik SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i ubuduće će u Parlamentu BiH djelovati kao samostalni zastupnik.

Kako pišu 'Nezavisne' Bojić je tijekom obraćanja u Parlamentu upravo potvrdio ono što se već danima špekulira i demantirao svog šefa Vukotu Govedaricu, koji je još u utorak demantirao navode medija koji su tvrdili napuštanje stranke.

On je izjavio novinarima u Sarajevu rekao da smatra da se stranka udaljila od ideje koja se zove SDS i da je jedan broj ljudi stranku doveo u tešku poziciju.

"Ne može stranka da djeluje samo na relaciji Marijin dvor - Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da tu odgovornost trebaju da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju", rekao je Bojić u pauzi sjednice Zastupničkog doma.

Na pitanje je li je napustio i članstvo u SDS-u, Bojić je odgovorio da "čim izađete iz Kluba izađete i iz stranke, ali oto-potom".

"Već duže vremena moji stavovi koje sam iznosio unutar stranke vrlo često nisu bili korespondentni sa stavovima drugih u stranci. U posljednje vrijeme to je prevršilo svaku mjeru", tvrdi Bojić, pišu Nezavisne.

On je izjavio da o ovom svom postupku nije obavijestio rukovodstvo stranke te da će to saznati od medija.

Govedarica: Razgovarat ću s Bojićem

Inače, predsjednik SDS Vukota Govedarica najavio je da će razgovarati sa Bojićem nakon njegove odluke o odlasku iz stranke.

Na pitanje zbog čega je dan ranije za ''Blic'' tvrdio da Bojić ostaje u SDS i da je sve drugo laž i spiniranje Govedarica kaže da je takvu izjavu dao upravo na osnovu razgovora s Bojićem u utorak, pišu 'Nezavisne'.

"Bio sam uvjeren da do toga neće doći. I danas smo razgovarali drugim povodom i ništa nije nagovještavalo da napušta SDS. Svaka druga vrsta mog komentara na ovu temu nije korektna sve dok ponovo ne obavim razgovor s Bojićem'', kaže Govedarica.

Bosić: Bojića odlazak je veliki udar na stranku

O Bosićevom napuštanju stranke oglasili su se i njegove kolege iz SDS-a.

Mladen Bosić, zastupnik SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao je kako je Bojićev odlazak veliki udar na stranku, te da mu je žao što su neki u SNSD-u prije njih znali o ovome.

Šefica Kluba poslanika SDS-a u Zastupničkom domu BiH Aleksandra Pandurević tvrdi da su svi u stranci šokirani odlukom poslanika Borislava Bojića da napusti SDS i da takvu namjeru nikada nikome nije priopćio.

"Za njegov potez smo saznali iz medija. Bio je plan da večeras zajedno sa svima nama sudjeluje u proslavi Dana žena SDS. Nadam se da će gospodin Bojić ohladiti emocije i da ovo nije njegova konačna odluka. Znamo da je imao sukob sa lokalnim rukovodstvom SDS u Prijedoru, ali je činjenica da je stranka stajala iza njega", kaže Pandurević za 'EuroBlic', prenose 'Nezavisne'.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto izjavila je da se današnje istupanje poslanika SDA i SDS-a Safera Demirovića i Borislava Bojića neće odraziti na parlamentarnu većinu, jer ona ne funkcionira odavno.

Navela je da je trenutno teško reći da li postoji parlamentarna većina jer pojedini zastupnici mijenjaju mišljenja od rasprave do glasanja.

Krišto je istaknula da nema ni minimuma konsenzusa za konkretne izmjene Izbornog zakona, iako je riječ o prioritetnom pitanju.

Poručila je da bi njegovo nerješavanje dodatno zakompliciralo odnose u BiH i dovelo do ustavne krize.

Kopirati
Drag cursor here to close