Pozdravljaju izbor gradonačelnika

OSCE o Kordiću: Mostarci imaju velika očekivanja

Kordić je dobio povjerenje 17 vijećnika, dok je Guzina podržalo 16. Dva listića nisu ispravno popunjena.
Vijesti / Politika | 16. 02. 2021. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Kordić (HDZ BiH) novi je gradonačelnik Mostara, odlučilo je jučer tajnim glasovanjem Gradsko vijeće na sjednici kojoj je prisustvovalo svih 35 vijećnika.

Nakon dva kruga glasovanja u kojima se nije izabrao prvi čovjek grada na Neretvi, Kordić je pobijedio u trećem Zlatka Guzina (Koalicija za Mostar). Kordić je dobio povjerenje 17 vijećnika, dok je Guzina podržalo 16. Dva listića nisu ispravno popunjena.

''Pozdravljamo izbor novog gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara. Građanke i građani Mostara imaju visoka očekivanja i zaslužuju novo rukovodstvo koje će unaprijediti dijalog i odgovoriti na najhitnija pitanja, za dobrobit svih'', naveli su iz OSCE-a.

Podsjetimo, šef Izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler čestitao je novoizabranom gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću i novom rukovodstvu Gradskog vijeća.

''Ovo je prilika da se okrene strana i radi konstruktivno sa svih 34 vijećnika, te znatno unaprijedi funkcioniranje grada i ispune očekivanja građana'', napisao je Sattler na svom Twitter nalogu.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko sinoć je uputio je čestitke novoizabranom gradonačelniku Grada Mostara Mariju Kordiću, kao i Gradskom vijeću Mostara, na tome što su izbori za gradonačelnika završili s velikom ekspeditivnošću.

''Molim novog gradonačelnika i novo Gradsko vijeće da ne izgube ni jedan dan i počnu raditi na rješavanju mnogobrojnih problema koja opterećuju svakog građanina Mostara. Zbog toga, sve stranke u Gradskom vijeću treba da što više surađuju.''

Kopirati
Drag cursor here to close