Nove blokade u radu Parlamenta

Opozicija zviždaljkama blokirala rad parlamenta RS-a

''Ne poštujete Ustav, zakone i to nećemo dopustiti'', rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, čija stranka bojkotira rad NSRS.
Vijesti / Politika | 17. 10. 2017. u 18:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici SDS-a, PDP-a i NDP-a večeras su ponovno blokirali rad Narodne skupštine RS-a. Uz korištenje zviždaljki ponovo su "zauzeli" sto rukovodstva Narodne skuptine RS-a, najavivši da neće sudjelovati u raspravi, ali ostaju u dvorani.

Prethodno njihov zahtjev da se stavi izvan snage odluka o razriješenju glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote nije uvršten u dneveni red zasjedanja Narodne skupštine.

Odbijeni su i zahtjevi da se prijedlog rezolucije o starteškim ciljevima RS-a do 2023. uvrsti u dnevni red zasjedanja, te infomacija o ponašanju pripadnika MUPRS-a i, kako navode, fizičkom sprečavanju opozicije da nazoče sjednici parlamenta 13. rujna.

Zastupnici SDS-a, PDP i NDP-a su tražili skupštinsku raspravu o ovim točkama, ali tijekom izjašnjavanja nisu dobili potrebnu većinu.

''Nemamo namjeru sudjelovati u ovom cirkusu. Džaba vama pričati da ugrožavate rad institucija i vidite u koju ste situaciju doveli Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS-a, koja ne može da radi smjenom glavnog revizora'', rekao je šef Kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica.

Kazao je i da nije udovoljeno zahtjevima opozicije da se dostavi zapisnik o prošloj sjednici Narodne skupštine, kojoj nisu nazočili i smatraju da je bila nelegalna.

''Ne poštujete Ustav, zakone i to nećemo dopustiti'', rekao je Govedarica.

Nakon što su zviždaljkama spriječili dalji rad, predsjednik Narodne skupštine RS-a nedeljko Čubrilović je dao pauzu od

pola sata.

Kopirati
Drag cursor here to close