Vuk Jeremić

Opozicija u Srbiji neće na izbore

Jeremić kaže kako je protiv bilo kakvog akta koji bi za posljedicu imao članstvo Kosova u UN.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je kako opozicija neće izaći na izbore, da je ta odluka definitivna i da neće biti nikakvih promjena, prenosi Srna.

Na izborima će, kaže Jeremić, sudjelovati vlast i oni koji budu glumili opoziciju.

Jeremić je za RTS izjavio da u ovom trenutku nema uvjeta za održavanje izbora i da se to neće promijeniti, te dodao da će opozicija nastaviti boriti se za normalne uvjete za život, između ostalog i za izbore.

Jeremić, koji je trenutno predsjedavajući Saveza za Srbiju, kaže da poslije izbora na red dolazi pitanje Kosova, za koje ističe da je "vrlo vjerojatno pitanje svih pitanja" ne samo za 2020., već i za dalje.

"Vi ne možete čuti što je politika Srbije prema Kosovu i Metohiji, osim onoga što kaže predsjednik Aleksandar Vučić, a on kaže da se zalaže za razgraničenje. On je to rekao javno, to je rekao i ministar Dačić, to su rekli i mnogi drugi državni rukovoditelji", naglasio je lider Narodne stranke.

Jeremić kaže kako je protiv bilo kakvog akta koji bi za posljedicu imao članstvo Kosova u UN.

"Svaka vrsta angažiranja s prištinskim vlastima koja bi pomogla normalizaciji životnih prilika na teritoriji pokrajine, a i ostatka Srbije, bilo bi nešto o čemu bismo bili spremni razgovarati", ocijenio je.

Prema njegovim riječima, ako Kosovo postane član UN, ne postoji ništa što može da spriječi dvije članice UN da se spoje.  

Kopirati
Drag cursor here to close