Društvo novinara BiH

Opasne Dodikove izjave

Društvo novinara BiH navodi kako smatra ovakve izjave ne samo neprimjerenim, već i opasnim, posebno u kontekstu predizborne kampanje.
Vijesti / Politika | 02. 07. 2018. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Društva novinara BiH osuđuje pritiske na novinare BNTV Suzanu Rađen Todorić i Željka Raljića, koje je u svojim medijskim istupima predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio da rade protiv interesa RS.

"Činjenica je da su dva važna novinara BN televizije proveli nekoliko dana na obuci u Londonu kod nekih struktura i zna se zašto je to urađeno. Ako treba, reći ću tko je bio, gospođa (Suzana) Rađen i (Željko) Raljić iz Banja Luke. To sve znamo i vidimo na koji način je teško nositi političku borbu. BN televizija pokušava provesti politike koje nisu u interesu RS i srpskog naroda", kazao je Dodik.

Društvo novinara BiH navodi kako smatra ovakve izjave ne samo neprimjerenim, već i opasnim, posebno u kontekstu predizborne kampanje. Izražavamo bojazan da ovakve i slične izjave mogu biti povod i za još žešće pritiske na kolege s TVBN.

''Zbog toga pozivamo sve relevantne domaće i međunarodne institucije i organizacije da omoguće novinarima da nesmetano i bez straha rade svoj posao. Društvo u kojem mediji nisu slobodni, ne može se nazvati demokratskim'', navodi Društvo novinara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close