Inzko odgovara

OHR o izjavama Matviyenko: Rusija poštuje Dayton koji uključuje i mandat OHR-a

''Zatvaranje Ureda visokog predstavnika definirani na sastanku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u veljači 2008. godine, poznati pod nazivom "Program 5+2" i dalje na snazi i da se nisu izmijenili'', kažu iz OHR-a.
Vijesti / Politika | 24. 04. 2018. u 12:46 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je članica Vijeća za provedbu mira i u više navrata je jasno izjavila da u potpunosti poštuje Daytonski mirovni sporazum, što uključuje i mandat visokog predstavnika, kao i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.

Komentar je to Ureda visokog predstavnika o izjavi predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matviyenko da je vrijeme da OHR ode iz BiH. 

Također su naglasili da su uvjeti za zatvaranje Ureda visokog predstavnika definirani na sastanku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u veljači 2008. godine, poznati pod nazivom "Program 5+2" i dalje na snazi i da se nisu izmijenili.

Podsjetimo, Valentina Ivanovna Matvijenko, predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, poručila je jučer u Sarajevu kako je ''Rusija jedan od jamaca Daytonskog mirovnog sporazuma'', ali i da ''podržava predaju vlasti entitetima BiH i ukidanje institucije visokog predstavnika''.

Kopirati
Drag cursor here to close