Obavještajci

Oglasio se Džaferović o iranskom generalu

Džaferović kaže kako ''ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine''.
Vijesti / Politika | 14. 01. 2020. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srbijanska obavještajna služba je, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija, Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o meni. Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Qasemom Soleimanijem.

Iz Džaferovićeva ureda se navodi kako se pri tome ''reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosrpskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima''.

''Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti'', naveo je.

Džaferović kaže kako ''ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine''.

''Ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare, te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine'', naveo je.

Podsjećamo, srbijanske Večernje novosti objavile su, pozivajući se na neimenovane izvore kako je nedavno ubijeni iranski general Qasem Soleimani sudjelovao osobno u ratu u BiH 1993. i 1994. godine kada se susreo i sa Šefikom Džaferovićem.

Izvor novina navodi kako je u svibnju 1992. godine u Armiji BiH imao je 20 specijalaca iranske vojske koji su napadali srpske položaje.

"Džaferović, koji je poznat po tome da je za vrijeme rata izdavao i bosanske dokumente pripadnicima zloglasnog odreda `El mudžahedin` susreo se i bio je u koordinaciji s iranskim generalom Soleimanijem, gdje god su trebali sudjelovali pripadnici Iranske revolucionarne garde u napadima na srpske položaje i zločinima nad Srbima", piše list pozivajući se na diplomatske izvore u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close