O Općim izborima u BiH

Oglasili se Rusi: Ukinuti Ured visokog predstavnika, a odgovornost za državu prepustiti narodu

''Napominjemo da je visok standard organizacije samih izbora još jednom potvrdio potrebu za ukidanjem Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini, o čemu je Rusija u više navrata govorila'', ističe rusko ministarstvo vanjskih poslova.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 18:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije pozdravilo je u četvrtak rad Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine koje je, kako ističe, izbore organizirala u skladu s demokratskim standardima te izrazilo zadovoljstvo što su izbori održani u mirnoj atmosferi.

''Nadamo se da će novi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti biti uskoro formirani na svim razinama, u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine i njenizinim županijama, kao i na državnoj razini, u interesu pozitivnog procesa stabilizacije i socijalne i ekonomske stabilnosti u regiji'', izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova.

U priopćeno iz tog ministarstva se potvrđuje osnovna namjera Ruske Federacije da pomogne u potpunoj implementaciji Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini iz 1995. godine (Daytonski sporazum), poštivanju nadležnosti dva entiteta uspostavljena tim sporazumom i jednakih prava sva tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba.

''Napominjemo da je visok standard organizacije samih izbora još jednom potvrdio potrebu za ukidanjem Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini, o čemu je Rusija u više navrata govorila, i da se odgovornost za državu prepusti narodu u Bosni i Hercegovini'', rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

Otvoreni smo, dodala je, za uzajamno korisni dijalog s našim partnerima u Bosni i Hercegovini u političkim, investicijskim, ekonomskim i kulturnim aspektima.

''Uvjereni smo da će daljnji razvoj odnosa Rusije s Bosnom i Hercegovinom i njezinim entitetima omogućiti poboljšanje životnog standarda u obje zemlje, kao i unaprijeđenje kulturološke i međueligijske suradnje i unaprijeđenja mira i sigurnosti na Balkanu'', zaključila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close