Okolo ''kole''

Oglasila se Cvijanović

''Suosjećam i žalim zbog velikog, najvećeg gubitka, a to je gubitak djeteta'', rekla je predsjednica Srpske.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2018. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, povodom događaja u Banja Luci, da kao predsjednica Republike može reći da institucije trebaju raditi svoj posao, a kao građanin i majka ono što je rekla prije mnogo mjeseci - da duboko žali zbog tragedije koja se dogodila obitelji Dragičević.

''Suosjećam i žalim zbog velikog, najvećeg gubitka, a to je gubitak djeteta. Ne mogu komentirati rad policije koja djeluje po nalogu tužiteljstva i provodi akcije i mjere. Ni predsjednik Republike, ni predsjednik Vlade, ni narodni poslanik ne mogu se miješati u te aktivnosti. Oni znaju iz kog razloga su pokrenuli ovu akciju'', naglasila je Cvijanović, objavila je Srna.

Govoreći o institucijama Srpske, Cvijanović je za RTRS istaknula da je u Republici Srpskoj napravljen širi konsenzus koji je dovoljan da osigura njihovu stabilnost, ocijenivši da to mora biti prioritet broj jedan.

''Ako nema institucija, ako one nisu stabilne i nemaju stabilan politički ambijent, onda ne mogu izvršavati svoje obveze prema građanima. Zato toliko insistiram na tome'', rekla je.

S druge strane, član Predsjedništva BiH nije izravno komentirao prosvjedde u Banja Luci nego je samo poručio Željku Komšiću da se ne petlja u rad policije Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close