Forum bošnjačkih intelektualaca

Održana tribina pod nazivom 'Dodik je neprijatelj države Bosne i Hercegovine'

Kako to da je Ivica Dačić predsjedniku Turske, koja je priznala Kosova, pjevao na svečanoj večeri, a ljute se na BiH koja želi priznati Kosovo?!
Vijesti / Politika | 17. 11. 2017. u 23:42 Bljesak.info
FBI TRIBINA - "Dodik je neprijatelj države Bosne i Hercegovine broj jedan"

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Forum bošnjačkih intelektualaca je održao javnu tribinu pod nazivom ''Dodik je neprijatelj države Bosne i Hercegovine'' povodom skandaloznih izjava kako bi "član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović "davno priznao Kosovo ali on nije BiH". ; "On bi to priznao ranije, a nije, zato što on nije BiH. BiH je nešto specifično, potpuno neuspešno, potpuno propalo", izjavio je Dodik i dodao da ovo nije prvi put da Izetbegović krši Dejtonski sporazum."

Akademik Kurtćehajić je ukazao na potrebu zaustavljanja Milorada Dodika političkim sredstvima na političkoj sceni kao i na činjenicu da je predsjedniku Republike Turske koja je priznala neovisnost Kosova prilikom dočeka šef srpske diplomacije Ivica Dačić pjevao na turskom jeziku na svečanoj večeri organiziranoj u Erdoganovu čast, a da je prema Bosni i Hercegovini u tom kontekstu drukčija reakcija Srbije.

Također, akademik Kurtćehajić je govoreći o izjavi Bakira Izetbegovića bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ukazao na važnost stava predstavnika države Bosne i Hercegovine o potrebi obrane zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close