Što se radilo

Održana sjednica Predsjedništva: Sporazumi, ratifikacije i izvješća

Odobreno je i zaključivanje Sporazuma o partnerstvu o provedbi prioriteta tehničke pomoći u okviru IPA II Programa prekogranične suradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014 - 2020
Vijesti / Politika | 13. 05. 2020. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH održalo je u srijedu 12. redovitu sjednica na kojoj je prihvatilo više različitih dokumenata.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o održavanju i rekonstrukciji cestovnih međudržavnih mostova između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, Protokol kojim se mijenja i dopunjuje Konvencija za zaštitu pojedinaca u svezi s automatskom obradom osobnih podataka, Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o obavljanju plaćene djelatnosti članova obitelji službenika diplomatskog ili konzularnog predstavništva i Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Francuske o davanju odobrenja za dohodovnu djelatnost članova obitelji osoblja službenih misija svake države u drugoj državi.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Sporazuma između Savezne Republike Njemačke i Bosne i Hercegovine, u svezi s dodjelom financijskog doprinosa za projekt Potpora sustavu prihvata i integracije državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji.

Odobreno je i zaključivanje Sporazuma o partnerstvu o provedbi prioriteta tehničke pomoći u okviru IPA II Programa prekogranične suradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014 - 2020 između operativnih struktura dviju država sudionica.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vijeća ministara Republike Albanije, Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, Tehničkog sporazuma između Ministarstva sigurnosti BiH i ministra unutarnjih poslova Republike Francuske o suradnji u području borbe protiv ilegalne trgovine vatrenim oružjem, municijom i eksplozivima i Memoranduma o razumijevanju i suradnji na redovitom funkcioniranju i održavanju Sustava prognoziranja i upozoravanja na pojavu poplava u slivu rijeke Save.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Izvješće izaslanstva za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o trgovinskoj i ekonomskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbajdžan. Predsjedništvo BiH je suglasno da se, umjesto pregovora za zaključivanje Sporazuma o trgovinskoj i ekonomskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbajdžan, obave pregovori za zaključivanje Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Azerbajdžan.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvješće o implementaciji Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, Aneks 1B, Članak IV, Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i radu Subregionalnog konzultativnog povjerenstva u 2019. godini.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za sudjelovanje na Summitu međunarodne organizacije za frankofoniju, koji će se održati u Tunisu, 12. i 13. prosinca 2020. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Informaciju o namjeri kandidature Bosne i Hercegovine u Upravno vijeće Poštanske unije.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Kigali amandmanu Montrealskog protokola Bečke konvencije o zaštiti ozonskog omotača.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici ratificiralo 19 sporazuma, ugovora, konvencija i protokola, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close