Bojkot

Održana sjednica Predsjedništva, Dodik povukao vitalni interes

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici glasovalo za usvajanje Odluke o odbijanju molbi za pomilovanje dvije osuđene osobe.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2020. u 16:32 Bljesak.info
Džaferović:Postupanje Dodika na sjednici Predsjedništva znači opstrukciju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH je na sjednici koja je održana u srijedu, s dva glasa za (članovi PBiH Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član PBiH Milorad Dodik) usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. ožujak 2020. godine utvrđuju kao termin službenog posjeta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Srpski član PBiH Dodik je navedeni zaključak proglasio destruktivnim po vitalni entitetski  interes, priopćeno je iz Predsjedništva.

Predsjedništvo BiH je s dva glasa za (članovi PBiH Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član PBiH Milorad Dodik) donijelo Odluku o prihvaćanju Sporazuma o statusu između BiH i Europske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalnu stražu na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Srpski član PBiH Dodik je navedenu odluku, također, proglasio destruktivnom po vitalni entitetski interes.

Srpski član PBiH Milorad Dodik će izjave o navedenom zaključku i odluci u pisanoj formi dostaviti članovima Predsjedništva BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako Skupština u roku od deset dana potvrdi izjave, navedeni zaključak i odluka Predsjedništva BiH ne stupaju na snagu, priopćeno je iz Predsjedništva.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici glasovalo za usvajanje Odluke o odbijanju molbi za pomilovanje dvije osuđene osobe.

Predsjedništvo nije, nakon rasprave, s dva glasa za (članovi PBiH Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član PBiH Milorad Dodik)  postiglo koncezus za odluke o zaključivanjima sporazuma, ugovora i odluke o ratifikacijama te će predsjedatelj Predsjedništva BiH sukladno članku 42. Poslovnika o radu Predsjedništva  BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 i 22/14), navedene točke uvrstiti na iduću sjednicu Predsjedništva BiH kao obvezne, prioćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close