Čapljina

Održan prvi sastanak projekta “Žena u politici i na rukovodećim funkcijama”

Željka Šećerbegović koja je rođena u Bosanskoj Krupi, a već 26 godina živi i radi u Danskoj, pohvalila je rad općine Čapjina i ulogu žena i mladih u strukturama ove općine.
Vijesti / Politika | 05. 11. 2018. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Čapljina danas je krenula s realizacijom trodnevnog projekta Uvrštavanja koncepta migracije i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BiH – ''Dijaspora za razvoj – Žene u politici i na rukovodećim funkcijama'' kojeg realizira u partnerstvu s Vladom Švicarske, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNDP-om i Međunarodnom organizacijom za migracije.

U sklopu projektnih aktivnosti žena iz dijaspore Željka Šećerbegovic koja je rođena u Bosanskoj Krupi, a već 26 godina živi i radi u Danskoj, boravit će u općini Čapljina te kroz praktične primjere prenositi znanja i vještine žena na rukovodećim funkcijama.

Cilj projekta je kroz obuke, radionice, prezentacije i okrugle stolove potaknuti svijest žena i pomoći im u aktivnom učešću u politici i donošenju odluka, te mobiliziranje ljudskih potencijala, znanja i vještina, kao i uspostava mehanizma za prijenos znanja i vještina iz iseljeništva u BiH.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić održao je prvi radni sastanak s Šećerbegović i radnom grupom.

Vidić je istaknuo važnost i ulogu žene kako u politici tako i u svim segmentima društva. Posebno je naglasio kako se općina Čapljina može pohvaliti s velikom zastupljenosti žena u civilnom društvu, istaknuvši veliku zastupljenost žena u Općinskom vijeću, u općinskoj administraciji a pogotovo na rukovodećim funkcijama naših javnih ustanova.

Željka je pohvalila rad naše općine i ulogu žena i mladih u našim strukturama, te su se iznijele nove ideje, projekti na kojim ćemo surađivati.

Nakon sastanka s načelnikom radna grupa je obišla Osnovnu školu Vladimira Pavlovića u Čapljini gdje se upoznala s načinom rada jedne od najveće škole u HNŽ-u te o ulozi ravnateljice kao žene.

Kopirati
Drag cursor here to close