Zastupnički dom FBiH

Odobreno financiranje Grada Mostara u 2019. godini

Proračun Federacije BiH za 2019. godinu iznosi 2,65 milijardi KM.
Vijesti / Politika | 09. 01. 2019. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine okončao je u srijedu kasno navečer izvanrednu sjednicu usvajanjem Prijedloga zakona o izvršenju proračuna FBiH te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o proračunima u FBiH kojim se osigurava financiranje Grada Mostar u 2019. godini.

Također, Zastupnički dom je dao suglasnost na ovogodišnje financijske planove Federalnog zavoda za zapošljavanje, Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Podsjećamo, zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su po hitnom postupku proračun Federacije BiH u iznosu od 2,65 milijardi KM.

Činjenica da je osigurana većina za najvažniji akt FBiH nagnala je na zaključak da se naziru i obrisi buduće vlasti na entitetskoj razini.

Prijedlog proračuna za 2019. godinu, koji se mora potvrditi i u Domu naroda, podržali su zastupnici SDA, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SBB-a, A- SDA, PDA, kao i jedan zastupnik Nezavisnog bloka, točnije Elmedin Voloder.

Proračun je usvojen glasovima 57 zastupnika, četiri su bila suzdržana, a 25 ih je bilo protiv.

 

Kopirati
Drag cursor here to close