Hvala im!

Odgovori na Upitnik Europske komisije dostupni svim građanima

Osim odgovora institucija BiH, Europskoj komisiji su uručeni i odgovori organizacija civilnog društva na 177 pitanja iz Upitnika EK.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2018. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnje svečanosti uručenja predstavnicima Europske komisije, odgovori BiH na Upitnik Europske komisije javno su dostupni na internet stranici Direkcije za europske integracije.

Odgovori na Upitnik predstavljaju rezultat napornog rada i angažmana institucija na svim razinama vlasti , priopćeno iz Direkcije za europske integracije BiH.

U pripremi odgovora na 3.242 pitanja iz Upitnika Europske komisije, tijekom 14 mjeseci u 35 radnih grupa radilo je 1.083 državnih službenika sa svih razina vlasti koji su bili imenovani na 1.600 pozicija.

Odgovori na Upitnik

null


Osim njih, u rad je bilo uključeno i 15 članova Komisije za europske integracije, te 20 članova Kolegija za europske integracije.

Održano je 70 sastanaka tijela u mehanizmu koordinacije tijekom tehničke finalizacije odgovora. Pripremljeno je ukupno 20.037 stranica odgovora.

Uz odgovore i priloge, dostavljen je i 1.151 akt (zakoni, podzakonski akti i sl.) na koje se referira u odgovorima.

Osim odgovora institucija BiH, Europskoj komisiji su uručeni i odgovori organizacija civilnog društva na 177 pitanja iz Upitnika EK.

Direkcija je, simbolično prema broju poglavlja, izdvojila i omogućila građanima da odgovore na 35 pitanja od općeg životnog značaja, te je tada prikupljeno 5347 odgovora građana BiH, koji su također uručeni Europskoj komisiji.

Upitnik je instrument kojim se Europska komisija služi u pripremi mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU, a odgovori na pitanja iz Upitnika su jedan od izvora informacija koje će Europska komisija u tome koristiti.

Kopirati
Drag cursor here to close