Košarac Crnatku

Odgovor na priče o ratu: Ovako nije govorio ni Izetbegović

"SNSD nikada nije prizivao rat, niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke stranke u Republici Srpskoj nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović", rekao je Košarac...
Vijesti / Politika | 01. 09. 2019. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac kazao je kako je izjava potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka ''u funkciji podizanja tenzija i raspirivanja političke krize u BiH, kao i dodvoravanja onim stranim faktorima koji su u posljednjih mjesec dana učinili sve da propadne sporazum o formiranju vlasti na razini BiH kojeg su 5. kolovoza potpisali predsjednici SNSD-a, SDA i HDZ-a Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović''.

"SNSD nikada nije prizivao rat, niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke stranke u Republici Srpskoj nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović", rekao je Košarac komentarišući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za neizravno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, "veliku ludost i poziv na novi rat".

Košarac ističe da Crnadak namjerno izjednačava krivicu SNSD-a, SDA i HDZ-a za neformiranje vlasti u Sarajevu, iako su, kako kaže, svi u Republici Srpskoj, uključujući i Crnatka i stranku koju predstavlja, svjesni činjenice da SNSD ''ničim ne uslovljava izbor novog Vijeća ministara i traži da Republika Srpska u Sarajevu bude predstavljena u skladu s Ustavom i rezultatima izbora''.

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je u nedjelju da bi aktualni srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik mogao zemlju dovesti na rub rata i ugroziti opstanak RS-a

''Ukoliko Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostane pri tome da nakon 5. rujna od Narodne skupštine RS-a zatraži rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija, zato što Zoran Tegeltija nije izabran za predsjedavajućeg Vijeća ministara, to će biti velika ludost i poziv na novi rat'', izjavio je Crnadak.

 

Kopirati
Drag cursor here to close