Devedesetka Livno

'Odgovor na pokušaj priopćenja HDZ BiH'

''Za vijećnike Devedesetke nikada nije bilo važno iz kojega mjesta koji sportski klub dolazi, nego isključivo njegovi sportski rezultati i samim time sportska promocija Grada Livna.
Vijesti / Politika | 13. 05. 2021. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S ciljem pravovaljanog informiranja javnosti, Klub vijećnika i Gradski odbor HDZ 1990 Livno dužni su reagirati na pokušaj priopćenja HDZ BiH'', navodi se u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

''Za vijećnike Devedesetke nikada nije bilo važno iz kojega mjesta koji sportski klub dolazi, nego isključivo njegovi sportski rezultati i samim time sportska promocija Grada Livna. HDZ 1990 podržava sve sportske klubove koji ostvaruju vrhunske rezultate, a jedan od takvih klubova zasigurno je i RK Rvacka koja je i prije samog kraja sezone osigurala prvo mjesto u Ligi Hercegbosne, iste one Hercegbosne koju HDZ BiH digne iz mrtvih u predizborno vrijeme. Zar RK Rvacka sa svojom vrhunskom seniorskom, a isto tako i vrhunskim ekipama mlađih uzrasta, nema pravo na potporu Grada Livna?

Znamo mi da HDZ-u BiH nisu problem sportski uspjesi njima nepodobnih klubova, nego je njihov problem što Gradsko vijeće nije usvojilo Izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna, što jasno govori o tome kako se HDZ BiH odnosi prema novcu poreznih obveznika Grada Livna. HDZ 1990 je odlučna u zaustavljanju HDZ-a BiH u namjeri da se gradski novac dijeli po „stavu HDZ-a BiH“. Zbog toga smo dužni obavijestiti javnost da Klub vijećnika HDZ 1990 ne djeluje u nikakvoj prešutnoj koaliciji, nego u partnerstvu s drugim strankama koje će na temelju realiziranih predizbornih obećanja vrednovati birači na budućim izborima.

Problem HDZ-a BiH leži u činjenici što su nakon gubitka vlasti na razini Hercegbosanske županije i nakon unutarstranačkog brodoloma ostali bez pozicija s kojih su kontrolirali sve procese u našoj županiji, a sve su prilike i da će ostat bez vlasti u Gradskom vijeću. Licemjerstvo HDZ-a BIH s prozivanjem o kršenju Poslovnika o radu Gradskog vijeća tim je veće što je HDZ BiH kreirao Poslovnik pun kontradiktornosti, a pojedine izmjene Poslovnika iz prošlog saziva bile su donesene s ciljem gušenja oporbe. Danas kada je HDZ BiH oporba ne odgovara im takav Poslovnik o radu Gradskog vijeća kojeg su sami donijeli.

Neka licemjeri iz HDZ-a BiH objasne javnosti na temelju kojih članaka Poslovnika su vrbovali našu vijećnicu Anđelu Damjanović da prijeđe u njihovu stranku, jer joj „samo oni mogu osigurati radno mjesto“
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je i odluka o povećanju naknada izabranim gradskim vijećnicima. Upravo su vijećnici HDZ-a BiH bili najsnažniji zagovaratelji povećanja naknade koja je jedna od najnižih u državi, ali su glasanjem protiv ovih izmjena pogazili danu riječ da će podržati povećanje. Ukoliko je vijećnicima HDZ-a BiH velika naknada od 200 KM mjesečno pozivamo ih da se odreknu naknade i sredstva preusmjere u humanitarne svrhe, ili sportsku infrastrukturu koja ih je silno ražalostila'', istaknuto je.

Kopirati
Drag cursor here to close