''Bruka''

Odgovor na odgovor: SDP-u smetaju i SDA-ovi i HDZ-ovi ministri ''jer brukaju državu''

''Ponovo napominjemo da SDP nudi suradnju da se imenuje rukovodstvo entiteta i formira Vlada FBiH, kao što smo vam pomogli i 2015. godine.''
Vijesti / Politika | 03. 03. 2021. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povodom tzv. odgovora SDA, u kojem nisu demantirali niti jednu riječ iz priopćenja Kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentu FBiH, ovim putem demantiramo seriju neistina koje je iznijela SDA'', priopćeno je iz SDP-a BiH.

Prva neistina je, ističu iz SDP-a, da su u SDP BiH izabrali hladovinu opozicije. Napominju da su vlast preuzeli u kantonima u kojima živi više od polovice stanovništva FBiH, u kojim su vlast mogli napraviti bez SDA i HDZ BiH.

''SDA nam jeste nudila sve što želimo da uđemo u koaliciju sa njima i da preuzememo dio njihove bruke, poput jučerašnje na sarajevskom aerodromu. Ponudu smo odbili jer ste svojim glasanjem Draganu Čoviću dali kontrolu u Domovima naroda Parlamenta Federacije BiH i Parlamentarne skupštine BiH. S obzirom da ste HDZ-u omogućili potpunu kontrolu u procesima uspostave vlasti, nije nam na pamet palo da uz bok SDA čekamo kada će se HDZ smilovati i odobriti formiranje Vlade FBiH. Primjer DF-a koji još uvijek nema niti jednu izvršnu poziciju u vlasti FBiH je najbolji pokazatelj kako funkcionira višegodišnje koaliranje sa SDA-om i HDZ-om'', poručeno je.

Ističu kako im ''jeste problem blokada Vlade FBiH i to stalno potenciramo''.

Tu blokadu je, podsjećaju, omogućila SDA, koja je dozvolila da HDZ koji ima manje glasova od SDP-a može blokirati Vladu FBiH.

''Ponovo napominjemo da SDP nudi suradnju da se imenuje rukovodstvo entiteta i formira Vlada FBiH, kao što smo vam pomogli i 2015. godine. Umjesto što iznosite lažne teze o nepostojećim 'balansima', držite se Ustava i zakona. S obzirom da veliku većinu odluka donosite jednoglasno na sjednicama Vlade FBiH, očito je da sa balansom sa HDZ-om nemate problema'', istaknuto je u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close