Rezerva na rezervu

Odgovor: Federacija priprema rezervni sastav!?

''Ne možemo promatrati RS i Distrikt Brčko kao odvojeni teritorij te moramo iznaći moguće pravce djelovanja u svjetlu aktualnih prijedloga…''
Vijesti / Politika | 23. 04. 2019. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izvanredno zasjeda u Federalnom parlamentu radi razmatranja odgovora entiteta Federacije BiH na najavu formiranja rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predsjedatelj Povjerenstva Damir Mašić uvjeren je da bi sjednica trebala ići u dva pravca - prvi da se obustave sve aktivnosti u vezi formiranja navedenog sastava u RS-u i drugi da se krene u reformu policijskih struktura u BiH, koje, po njegovom mišljenju, moraju biti unutar jednog sustava.

''Ne možemo promatrati RS i Distrikt Brčko kao odvojeni teritorij te moramo iznaći moguće pravce djelovanja u svjetlu aktualnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS-a'', rekao je Feni Mašić.

Osim članova povjerenstva sjednici nazoče federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, među njima su, predstavnici OHR-a, Veleposlanstva SAD-a u BiH i Delegacije EU u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close