Reakcija na izjave Senedina Omerinovića

Odgovor bugojanskom vijećniku iz Posušja: Seli ti u zemlju čije tuđice koristiš

''Ovim putem kao kolega vijećnik ispred Hrvatske seljačke stranke BiH dajem punu podršku hrvatskim kolegama vijećnicima u Bugojnu koji se bore protiv svojevrsnog apartheida'', poručuje Šušnjar
Vijesti / Politika | 03. 04. 2021. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izjave općinskog vijećina Senedina Omerinovića u Bugojnu koje je uputio predsjedatelju Miroslavu Zeliću, reaigirao je i vijećnik Općinskog vijeća iz Posušja Mario Šušnjar (Hrvatska seljačka stranka).

Šušnjar je poručio Omerinoviću kako je hrvatski jezik jedan od službenih jezika u BiH, prenosi Bild.ba.

''Žalosno je što se događa u Bugojnu. Vijećnik Semedin Omerinović “Selmaća” osporava pravo na korištenje jednog od službenih jezika u BiH. Naš, hrvatski jezik. Mojim kolegama Miroslavu Zeliću i Luciji Pavlović poručuje da “odsele u Hrvatsku jer u BiH hrvatski jezik ne postoji” ako namjeravaju isti koristiti u BiH'', piše Šušnjar na Facebooku. Dodaje kako je to “teška povreda Ustavnog i ljudskog prava BiH”.

Šušnjar smatra da se Omerinović treba ispričati kolegama iz vijeća koje je uvrijedio.

''Ovim putem kao kolega vijećnik ispred Hrvatske seljačke stranke BiH dajem punu podršku hrvatskim kolegama vijećnicima u Bugojnu koji se bore protiv svojevrsnog apartheida. Od vijećnika Omerinovića očekujem ispriku za cjelokupni državotvorni hrvatski narod u BiH, a posebnu ispriku duguje kolegi Zeliću i kolegici Pavlović. Naime, dotični vijećnik nije imao problema s razumjevanjem mog, hrvatskog jezika dok je posjećivao koride od Kupreških vrata do Neuma'', rekao je.

Poručio mu je da, umjesto što drugima dijeli savjete o selidbi, on odseli u zemlju čije tuđice koristi.

''Vođen njegovim razmišljanjem, manirima ili ideologijom, nazovite kako hoćete, mogu ga “poselamit” i poručiti mu da on odseli u zemlju čije posuđenice koristi. Svi mi znamo koja je to zemlja'', zaključio je Šušnjar.

Podsjetimo, spomenutom Omerinoviću zasmetalo je što Miroslav Zelić, predsjedatelj Općinskog vijeća Bugojno, govori hrvatskim jezikom.

Omerinović je rekao kako ne razumije jezik kojim Zelić govori i kako mu je potreban prevoditelj te je poručio kako je “bosanski jedini jezik kojim se”, po njemu, “može govoriti u Bugojnu”. “Idi u Hrvatsku, nemoj u Bosni biti. Bosanski pričaj. Nisam protiv Hrvata. Idi u Hrvatsku, pričaj hrvatski”, dobacio je Zeliću vijećnik Semedin Omerinović koji, nakon istupanja iz Nezavisne liste, djeluje kao samostalni vijećnik.

Kopirati
Drag cursor here to close