Brza sjednica

Odbijena većina amandmana: Vlada skratila rok za zatezne kamate

Vlada nije prihvatila više amandmana koje su na Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uložili zastupnici i klubovi zastupnika...
Vijesti / Politika | 23. 04. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, utvrdila svoje amandmane na Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica.

''Jednim od ovih amandmana je, s ciljem jačanja finansijske discipline, predloženo smanjenje sa 90 na 60 dana nakon prestanka stanja nesreće perioda u kojem neće biti obračunavane zatezne kamate na javne prihode'', priopćila je Vlada Federacije nakon sjednice.

Predložen je i amandman po kojem je Razvojna banka FBiH dužna kvartalno izvještavati Vladu FBiH o upravljanju Fondom za osiguranje kredita, a Vlada će u roku od 15 dana po završetku kvartala taj izvještaj dostaviti Parlamentu FBiH. Na ovaj način, tvrdi Vlada u priopćenju, je osigurana transparentnost korištenja sredstava Fonda.

''Vlada nije prihvatila više amandmana koje su na Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uložili zastupnici i klubovi zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close