HDZ 1990

Odbacujemo odluke HNS-a, o Jajcu će se odlučivati u Jajcu

Oni smatraju da je krajnje neprihvatljivo da se vrh stranke odlukama direktno upliće i zadire u integritet i nezavisnost lokalnih odbora.
Vijesti / Politika | 12. 03. 2020. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Predsjedništvo HNS-a BiH donijelo odluku o zajedničkom nastupu svih stranaka članica na predstojećim lokalnim izborima, Općinski odbor HDZ-a 1990 Jajce usuglasio je jednoglasni stav, nakon čega je na adresu Centrale HDZ-a BiH 1990 upućeno i pismo.

''Dobro vam je poznato da je Predsjedništvo HNS-a BiH u Orašju donijelo odluku o zajedničkom nastupu svih stranaka članica na predstojećim lokalnim izborima. Nakon što je javnost upoznata i nakon što smo unutar našeg Općinskog odbora usaglasili jasan stav o zaključcima i odlukama u čijem su donošenju sudjelovali i članovi vrha HDZ-a 1990, slobodni smo naš stav podijeliti i s vama '', navode u svom saopćenju.

Na čelu OO HDZ-a 1990 Jajce se nalazi Stipe Tokić, jedan od najmlađih predsjednika jedne političke opcije u našoj zemlji. Oni smatraju da je krajnje neprihvatljivo da se vrh stranke odlukama direktno upliće i zadire u integritet i nezavisnost lokalnih odbora.

''Lokalni izbori su prilika da općinski odbori provode izborne programe i sklapaju koalicije koje su interesu naših općina i gradova. Nametanjem koalicija i izbornih programa iz stranačkih centrala, općinski odbori gube smisao postojanja i pretvaraju se u produžene ruke Mostara i Sarajeva'', istaknuli su.

Stav Općinskog odbora HDZ-a 1990 Jajce je da će svaka nametnuta odluka s viših nivoa biti odbijena ako nije u interesu grada Jajca, te da će, ako do toga dođe, o koalicijama pregovarati i donositi odluke isključivo u Jajcu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close