Afera Potkivanje

Odbačena disciplinska tužba podnesena protiv Tegeltije

Istom odlukom odbačen je prijedlog Ureda disciplinskog tužitelja za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije.
Vijesti / Politika | 04. 06. 2019. u 13:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je donijela odluku kojom se odbacuje disciplinska tužba Ureda disciplinskog tužitelja od 31. svibnja ove godine, podnesena protiv Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH.

Također, istom odlukom odbačen je prijedlog Ureda disciplinskog tužitelja za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Drugostupanjskom disciplinskom povjerenstvu  VSTV-a BiH u roku od osam dana od dana prijema odluke, priopćeno je iz VSTV-a.

Podsjetimo, Ured disciplinskog tužitelja podigao je disciplinsku tužbu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Istovremeno, UDT je zatražio suspenziju prvog čovjeka bh pravosuđa. Disciplinska tužba je dostavljena VSTV-u, od kojeg je zatraženo dalje postupanje. Tegeltija je tužen da je, u svojstvu člana VSTV-a i suca Osnovnog suda u Banja Luci, imao neprimjerene kontakte.

UDT je utvrdio da je Tegeltija prekršio članove 56 i 23 Zakona o VSTV-u, kada se u studenom prošle godine u banjalučkoj kafiću susreo s biznismenom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem s kojim je razgovarao o kaznenom predmetu koji se vodi u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close