Svečano

Od danas Ljubuški službeno grad

Naime, usvajanjem Privremen statutarne odluke na 28. sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak, Ljubuški je i službeno postao grad.
Vijesti / Politika | 16. 05. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio Ljubuški / Barbarić i Kvesić otkrili nove ploče s natpisima Grad Ljubuški

Ljubuški je od danas službeno postao grad.

Naime, usvajanjem Privremen statutarne odluke na 28. sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak, Ljubuški je i službeno postao grad.

Nakon sjednice Gradskog vijeća, na ulazu u zgradu Gradske uprave ploče s natpisima Grad Ljubuški otkrili su gradonačelnik Nevenko Barbaić i predsjednik GV-a Tihomir Kvesić.

Na dnevnom redu 28. sjednice bile su samo dvije točke: Usvajanje zapisnika s 27. sjednice Općinskog vijeća te Prijedlog privremene Statutarne odluke Grada Ljubuškog.

Foto: Radio Ljubuški / Zajednička fotografija ispred zgrade Gradske uprave

Ljubuški je postupak proglašenja i dobivanja statusa grada pokrenuo 2017. godine na prijedlog načelnika Nevenka Barbarića.

Vlada FBiH prihvatila je tu inicijativu s obrazloženjem da Ljubuški posjeduje veliku kulturno-povijesnu baštinu koja je nacionalne ili svjetske vrijednosti.

Nakon što su to po skraćenom postupku odobrila oba Doma naroda, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavar potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o Gradu Ljubuški što je u svibnju 2019. objavljeno u službenim novinama.

Kopirati
Drag cursor here to close