Tko je kriv?

Obračun Mektića i Tegeltije: Političko Sarajevo, snijeg i Maldivi

''Izgleda da sam ovima što sam za sve kriv , kriv i što je minus 5 i što pada snijeg'', napisao je on.
Vijesti / Politika | 14. 01. 2021. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je donedavni predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na društvenim mrežama objavio fotografiju s egzotičnog odmora sa suprugom, na Twiteru se oglasio državni parlamentarac i član SDS-a Dragan Mektić.

Mektić je podijelio fotografiju, a potom se u raspravu uključio i sam Tegeltija.

‘''A sve je po njemu krivo političko Sarajevo. Smrzavao bi se ovdje ko i sav drugi obični i siromašni narod. Maldivi su dar mnogih potkivanja'', napisao je Mektić uz nekoliko neprimjerenih riječi.

Tegeltija je odgovorio da ''se duboko izvinjava'' zbog minusa i snijega.

''Izgleda da sam ovima što sam za sve kriv , kriv i što je minus 5 i što pada snijeg'', napisao je on.

Podsjećamo, krajem godine pravosuđe u Bosni i Hercegovine potresla je afera u čijem se središtu, nakon prvobitne afere Potkivanje, ponovo našao predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH. Ured dicispilinskog tužitelja zaprimilo je pritužbu protiv Milana Tegeltije, nakon što je portal Istraga.ba objavio audio snimku u kojem predsjednik VSTS-a razgovara sa bivšom članicom Savjeta Milijanom Buha o imenovanju njene sestre za suca.

''Ako Sanja konkurira za Sud u Banja Luci gdje je konkurencija ogromna, svi će znati da je ona tvoja sestra, je li tako? I to će sasvim sigurno otići u medije. I što će se, onda, dogoditi? Ti član Vijeća. Tražit će da daš ostavku. Kako to se bira tvoja sestra, ovo, ono. Ja ti govorim, brinem o tebi, prije svega. Pa, kad ti istekne mandat nije problem, ali dok si u Vijeću mi je problem”, govorio je Milan Tegeltija na snimci, prenosi N1.

Tegeltija i Buha su odbacili optužbe, a predsjednik Vijeća snimku je okarakterizirao kao montažu ustvrdivši da je na meti paraobavještajnog i nezakonitog obavještajnog nadzora. Tegeltija je nakon svega podnio ostavku na članstvo i funkciju predsjednika VSTS-a BiH.

Mektić i ranije privlačio pažnju javnosti svojim objavama na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close