Svečani prijem

Obilježen Dan općine Stolac

"Zajedništvo koje živi naš narod u Stocu može biti primjer, poglavito u trenucima kada se u Bosni i Hercegovini rješavaju brojna otvorena politička pitanja", poručio je Čović.
Vijesti / Politika | 20. 07. 2021. u 15:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Dana općine Stolac i patrona župe sv. Ilije u ponedjeljak navečer upriličen je svečani prijam na prostoru Radimlje.

Tom prigodom stolački načelnik Stjepan Bošković istaknuo je nekoliko ključnih projekata infrastrukture, gospodarstva, ali i ulaganja u kulturne i obrazovne segmente razvitka, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Posebno je istaknuo ključne projekte infrastrukture, gospodarstva, ali i ulaganja u
kulturne i obrazovne segmente razvoja. Uz povezivanje prometnog prostora Stolac - Neum, načelnik Bošković najavio je i izgradnju multifunkcionalne gradske športske dvorane.

"Glavni projekt je gotov, Regulacijskim planom definiran je prostor te bi u rujnu trebali raspisati javni poziv za izgradnju dvorane. Nećemo stati na tome, ovaj prostor koji smo nazvali Regulacijski plan Vidovo polje II, i na sjednici OV donijeli smo Odluku o pristupanju izradi toga Regulacijskog plana, kako bi prostor od Vidova polja do samog grada
oko 5 Ha napravili takvim kroz projekt koji će osigurati stambeno-poslovne zgrade. Time bi osigurali stambeni dio za sve naše mlade obitelji i to je nešto što do sada nismo imali, da ostaju, žive i rade u Stocu" poručio je okupljenima načelnik.

Načelnik Bošković najavio je skoro otvaranje Multifunkcionalne dvorane, bivše kino dvorane VP Doma u koju Općina zajedno sa Vladom Republike Hrvatske i Vladom naše županije kontinuirano ulaže značajna sredstva.

Načelnik je naglasio bitnu ulogu nevladinog sektora i nevladinih udruga, javnih ustanova koje funkcioniraju u općini Stolac. Spomenuvši tako sajam Hercegovački plodovi Mediterana u organizaciji istoimene udruge, Udrugu mladih Inicijativa koja organizira SMART festival, Maticu hrvatsku Stolac koja godinama organizira Stolačko kulturno proljeće.

Govoreći o realiziranju ovih projekata, posebno je istaknu snažnu potporu Vlade HNŽ-a, koja je u više navrata iskazala razumijevanje za potrebe općine Stolac, te dodao kako je uvjeren u to da će se ovakva suradnja nastaviti i dodatno osnažiti.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo da je Stolac, unatoč svim političkim izazovima, danas mjesto za ugodan život svakog njegovog stanovnika.

"Zajedništvo koje živi naš narod u Stocu može biti primjer, poglavito u trenucima kada se u Bosni i Hercegovini rješavaju brojna otvorena politička pitanja", poručio je Čović.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Neveko Herceg ovom je prigodom svim Stočankama i Stočanima čestitao Dan općine i blagdan sv. Ilije, iskazavši spremnost da se zajedničkim naporima općinske i županijske vlasti nastave aktivnosti kojima će se stvoriti preduvjeti za još bolji i ljepši život, ne samo u Stocu nego u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji, dodaje se u priopćenju.

Ranije toga dana, kod spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a na centru grada Načelnik općine Stjepan Bošković sa izaslanstvom položio je vijenac a molitvu u čast svih poginulih branitelja predvodio je stolački župnik don Rajko Marković.

Od sportskog dijela programa u nedjelju je na prepunom sportskom centru u Stocu pred više od 1500 gledatelja održano finale Malonogometnog turnira Stolac 2021. U finalnoj utakmici sastale su se domaća ekipa "Dragoslav Raguž Dragi" i ekipa "Commerce engineering" iz Mostara. Bolji su zasluženo bili domaćini koji su na kraju slavili rezultatom 5:2.

Kopirati
Drag cursor here to close