Svečano

Obilježen Dan općine Čitluk i 713. godišnjica prvog pisanog spomena imena Brotnjo

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, Predrag Smoljan i Marin Radišić uručili su zaslužene nagrade ovogodišnjim laureatima.
Vijesti / Politika | 23. 05. 2019. u 15:40 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja te svetom misom zahvalnicom i svečanom akademijom Općinskog vijeća u četvrtak je svečano obilježen Dan općine Čitluk i 713. godišnjica prvog pisanog spomena imena Brotnjo.

Predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan na početku svečane sjednice pozdravio je prisutne vijećnike, članove Općinskog poglavarstva, dužnosnike sa svih razina vlasti, predstavnike crkve, političkih stranaka, udruga, gospodarstvenike te visoke goste i uzvanike iz susjednih hercegovačkih i dalmatinskih općina i županija te prijateljskih gradova, a na poseban način dobitnike nagrada i priznanja Općine Čitluk.

Foto: HDZ BiH / Obilježen Dan općine Čitluk

Pridružujući se upućenim pozdravima, okupljenima se obratio i načelnik općine Čitluk Marin Radišić koji je prigodnim izvješćem informirao okupljene o realiziranim projektima u proteklom razdoblju i planovima za budućnost.

Svečanom obilježavanju prisustvovao je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uz izaslanstvo stranačkih dužnosnika svih razina vlasti, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Foto: HDZ BiH / Obilježen Dan općine Čitluk

"Moj zadatak u budućem vremenu bit će da potaknem sve nas, sa svih razina i s razine BiH i entiteta, osobito županije, da budemo dio onoga što jesmo i što samo obećali. Narod ovog kraja nam je dao povjerenje, mi sada moramo praviti planove i realizirati ih. Iduću obljetnicu moramo obilježiti još zadovoljniji nego što smo to danas", poručio je Čović i pritom čestitao Dan općine.

Napomenuto je kako je 713 godina, od kada se spominje ovaj kraj, nešto s čime se ne može svatko ponositi u Hercegovini.

Foto: HDZ BiH / Obilježen Dan općine Čitluk

"Vidim gradonačelnike iz gradova koji nas okružuju, četiri grada, pa sad se i vi morate kroz projekte izboriti da to postignete. Nadam se da sve što ćemo mi raditi u narednom razdoblju, a nećemo pričati o pesimizmu, iskušenjima, jer nas toliko ima koji smo pozdravljeni ovdje, i ima nas na svakoj razini vlasti, da možemo svaki od naznačenih problema sami riješiti", ustvrdio je Čović.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, Predrag Smoljan i Marin Radišić uručili su zaslužene nagrade ovogodišnjim laureatima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close