Džaferović

Obilježavanje dana RS-a grubo kršenje odluke Ustavnog suda BiH

Džaferović poručuje da ''svi oni koji sudjeluju u ovom antiustavnom činu grubo narušavaju Daytonski mirovni sporazum, kao temelj mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji''.
Vijesti / Politika | 09. 01. 2019. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Džaferović o obilježavanju 9. siječnja u Banja Luci

Obilježavanje 9. siječnja kao dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska predstavlja grubo kršenje konačne i obavezujuće odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom je proslava ovog datuma kao praznika proglašeno neustavnim, ocijenio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferović poručuje da ''svi oni koji sudjeluju u ovom antiustavnom činu grubo narušavaju Daytonski mirovni sporazum, kao temelj mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji''.

''To se odnosi i na dužnosnike Republike Srbije koji svojim čestitkama i nazočnošću u Banja Luci na ovaj dan iskazuju nepoštivanje Bosne i Hercegovine i njezinih institucija te ohrabruju predvodnike politika koje ugrožavaju sigurnost u regiji. Takva politika nikome ne može donijeti nikakvo dobro, a naročito ne bh. entitetu RS i njegovim građanima'', naglasio je član Predsjedništva BiH.

Ističe da se time Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji, ne šalju dobre poruke, ''pogotovo uzimajući u obzir da je premijerka Republike Srbije prihvatila odlikovanje kojima su ranije odlikovani Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i drugi presudama međunarodnih sudova osuđeni ratni zločinci, čime je stala rame uz rame s njima''.

Od institucija Bosne i Hercegovine, prije svega Tužiteljstva BiH, Džaferović traži da konačno počnu primjenjivati zakon, jer je odbijanje provođenja odluka Ustavnog suda BiH kazneno djelo, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close