Dodik najavio

Srpska će odbaciti bonnske ovlasti

''Bit će zapisano u povijesti i svuda da su oni prevarom pokušali modelirati politički sustav i to su činili sve do trenutka dok Republika Srpska nije snažno odbacila takav pristup'', kazao je.
Vijesti / Politika | 28. 10. 2019. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da će na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS biti predloženo da NSRS odbaci bonska ovlaštenja visokog predstavnika u BiH kao nezakonita i sve posljedice takvih ponašanja visokih predstavnika.

"Neki će reći, zašto baš sada, baš zato da se ne bi shvatilo da smo mi prihvatili kršenje propisa Daytonskog sporazuma. Bit će zapisano u povijesti i svuda da su oni prevarom pokušali modelirati politički sustav i to su činili sve do trenutka dok Republika Srpska nije snažno odbacila takav pristup i model visokih predstavnika", rekao je Dodik danas novinarima u Srpcu.

Dodik je naveo da "oni to sada pokušavaju legalizirati", ističući da "sve što je oteto i preneseno na nivo BiH nema u Ustavu BiH".

"To je ozbiljan problem njima i mi nećemo odustati od ustavnog pozicioniranja kojeg ima Republika Srpska", istaknuo je Dodik, prenosi N1.

On je rekao da će Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske ovih dana ustvrditi točan datum održavanja posebne sjednice, navodeći da bi sjednica trebalo da bude održana oko 5. studenog, prema ranijim naznakama.

Dodik je rekao da posebna sjednica "ima ambiciju da pruži odgovore na određene izazove, ne samo na priču koja se zove deklaracija SDA, nego i na mnoge druge, prije svega na ponašanje visokih predstavnika i bezakonje i međunarodni kriminal koji su činili i koji su išli za tim da su RS mimo Daytonskog sporazuma nametnuli bonske ovlasti i koristili ih kako bi promijenili politički sustav".

"Mislim da je u okviru zastupničkog kluba SNSD-a to već organizirano i da će skupštinski Kolegij ovih dana utvrditi točan datum održavanja sjednice", dodao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close