Ima li kraja?

Novo brojanje i nove preraspodjele mandata

Ostaje vidjeti je li ovo kraj patnje s brojanjem ili tek početak nekih novih brojanja?
Vijesti / Politika | 15. 01. 2021. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ponovnog prebrojavanja glasova s više biračkih mjesta u Mostaru utvrđeno je da mandat koji je ranije dat SBB-u zapravo pripada Prvoj mostarskoj partiji što znači da je Bh. blok pobijedio u gradskom području Stari Grad.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj u četvrtak donijelo odluku da izmijeni raniju Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru.

Razlog za donošenje ovakve odluke je taj što su nakon ponovnog brojanja glasova s više biračkih mjesta u Mostaru utvrdili da je došlo do promjene u mandatima koje su dodijelili ranijom Odlukom.

Naime, Koalicija za Mostar je na gradskom području Stari grad izgubila mandat, odnosno njen kandidat Ismar Bešo iz SBB-a. Taj mandat je utvrđivanjem točnog broja glasova dodijeljen Prvoj mostarskoj partiji, odnosno njenom nositelju liste Nazifu Derviškadiću.

Tako je Bh. blok zajedno sa partnerskom Prvom mostarskom partijom osvojio tri, umjesto ranija dva mandata u Starom Gradu, a Koalicija za Mostar je osvojila dva mandata.

Ovom promjenom sada Bh. blok u Gradskom vijeću ima ukupno sedam mandata, Koalicija za Mostar 11, a nepromijenjeni ostaju mandati HDZ-a - 13, HRS-a tri i Ostajte ovdje koalicije koja je osvojila jedan mandat.

Ostaje vidjeti je li ovo kraj patnje s brojanjem ili tek početak nekih novih brojanja?

Kopirati
Drag cursor here to close