Dodik opet predsjednik SNSD-a

Novi stari šef SNSD-a: RS je najstabilniji dio BiH

Dodik ponovo izabran za lidera SNSD-a
Vijesti / Politika | 15. 06. 2019. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik ponovo je danas izabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

On se zahvalio izaslanicima SNSD-a na reizboru i dodao da je čast, privilegija, kao i obaveza biti predsjednik najjače političke stranke u RS-u.

''SNSD ostaje snaga RS i njenog naroda'', poručio je Dodik.

Dodik je na tom skupu, kojem je nazočilo više od 1.200 izaslanika, rekao da je RS institucionalno, financijski i politički stabilna, što je,kazao je, zasluga SNSD-a i koalicijskih partnera.

''Nakon četiri godine, odnosno posljednjeg Sabora stranke, SNSD je jači, brojniji i uspješniji'', naveo je Dodik i dodao da SNSD ima ogromnu snagu u članstvu, njih 200.000.

Inače, otvarajući sabor Dodik je  izjavio da je Republika Srpska, predvođena SNSD-om i njenim koalicionim partnerima, najstabilniji dio BiH.

Dodao je kako je RS institucionalno, financijski i politički stabilna, što je izuzetno značajno, a zasluga je SNSD-a i koalicijskih partnera.

"Nakon četiri godine, odnosno posljednjeg sabora stranke, SNSD je jači, brojniji i uspješniji", naveo je Dodik i dodao da SNSD ima ogromnu snagu u članstvu - njih 200.000.

"SNSD od 2006. godine pobjeđuje na izborima, što govori da smo dobro radili", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je od 2014. godine SNSD-u pristupilo još 20.000 članova, koji su dodatno ojačali stranku.

"Period od prošlog do ovog stranačkog sabora obilježile su pobjede na lokalnim i opštim izborima, što je za nas od presudnog značaja", kaže Dodik, koji smatra da uvijek može bolje, jer postoje pretpostavke za tako nešto.

On podsjeća da je SNSD na posljednjim izborima dobio 5.000 glasova više za Narodnu skupštinu Republike Srpske u odnosu na prethodne opšte izbore, a 11.000 glasova više za Parlament BiH.

Na 6. saboru te stranke u Laktašima danas je izabran i novi saziv Glavnog odbora.

Saboru SNSD-a su nazočili veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov, veleposlanik Kine u BiH Јi Ping, predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lideri DNS-a RS-a Marko Pavić, Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, član Predsjedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, predstavnici Demokratske partije Srba u Makedoniji, Prve SDS-a, te druge zvanice iz političkog i društvenog života RS i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close