A obećali smanjenje

Novi ministri već krše obećanja: Javni sektor opet pune radnicima

Navodili su i da će definirati program prelaska radnika iz javnog u privatni sektor u cilju smanjenja broja radnika, no čim su zasjeli u fotelje, priča se promijenila...
Vijesti / Politika | 05. 01. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je premijer Republike Srpske Radovan Višković u ekspozeu obećao smanjenje broja radnika u javnom sektoru, tek što su preuzeli funkcije novi ministri su raspisali natječaje za zapošljavanje novih činovnika.

Višković je u Programu Vlade Republike Srpske za mandatno razdoblje 2018-2022. godina, koji je predstavio u Narodnoj skupštini RS, naveo da će posebna pozornost Vlade biti posvećena efikasnosti ukupnog javnog sektora, a što će biti osigurano kroz šest mjera.

Upravo prva mjera je izmjena strukture proračunske potrošnje i stvaranje fiskalnog prostora za povećanje javnih investicija, za što je Višković naveo da će biti realizirano ''provođenjem niza mjera koje će imati za posljedicu smanjenje sudjelovanje potrošnje na plać'', piše Capital.ba.

Najavio je i uspostavljanje Registra zaposlenih u javnom sektoru koji će biti osnova za ''operacionalizaciju strateških planova za smanjenje ukupne potrošnje na plaće''.

Višković je čak naveo i da će definirati program prelaska radnika iz javnog u privatni sektor u cilju smanjenja broja radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close