Odobren zahtjev

Novalić: Svakih sedam godina automobil za ratne vojne invalide

Vijesti / Politika | 25. 09. 2021. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, istaknuo je da će biti ispunjen zahtjev RVI 100 posto I grupe, a koji se odnosi na to da dobiju novčana sredstva za kupovinu automobila te da će to pravo moći ostvarivati na svakih sedam godina.

Novalić je kazao da je posebno sretan kada je u mogućnosti da olakša svakodnevnicu bosanskim patriotima, prenosi N1.

"Ljudi koji nisu štedjeli sebe za Bosnu i Hercegovineuuvijek mogu računati na našu pomoć. Predstavnici RVI 100% I grupe uputili su zahtjev da dođe do promjene načina dodjeljivanja putničkih automobila. Do sada je praksa bila da RVI dobijaju nova vozila i predstavnici ratnih vojnih invalida izrazili su želje da pravo bude realizirano u vidu dodjele novčanih sredstava pomoću kojih će oni sami sebi birati odgovarajuće vozilo", napisao je federalni premijer na Facebooku.

Dalje je naglasio da ovu priliku koristi da obavijesti ovu populaciju da je njihov zahtjev prihvaćen, odnosno, da su financijska sredstva odobrena za sufinanciranje nabave putničkih automobila.

"Federalno ministarstvo će vršiti uplatu iznosa do 30.000KM po jednom putničkom automobilu. RVI 100 posto I grupe će ovo pravo moći ostvarivati svakih sedam godina", poručio je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close