Potrebno usluglasiti

Novalić: Rebalans proračuna sljedeći tjedan, riječ je o obimnom poslu

''Planirani rebalans je rebalans Federacije BiH te će biti smanjene federalne plaće'', dodao je.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2020. u 18:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rebalans federalnog proračuna nije razmatran na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine jer je u pitanju obiman posao za koji treba vremena, a sve treba biti usuglašeno sa 16 ministarstava, kazao je u četvrtak premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Premijer je ipak potvrdio da će taj dokument biti pred ministrima u utorak ili najkasnije u srijedu sljedećeg tjedna.

Izrazio je očekivanje da će sljedeći tjedan biti zakazane i sjednice Zastupničkog i Doma naroda federalnog Parlamenta kada bi se trebao razmatrati Stabilizacijski zakon zajedno s rebalansom proračuna.

''Planirani rebalans je rebalans Federacije BiH te će biti smanjene federalne plaće'', dodao je.

Napomenuo je da Stabilizacijski zakon predstavlja presjek stanja što je uključivalo i mišljenja stručnjaka, sindikata, poslodavaca i druge slojeve društva te se prilikom izrade zakona vodilo računa o mogućnostima Federacije BiH.

Video: Novalić o rebalansu

''Ono što je tu ponuđeno, možda nije dovoljno, ali je u skladu s mogućnostima FBiH i to ćemo moći provesti'', potvrdio je federalni premijer Fadil Novalić.

Ponovio je i to da nema govora o smanjenju mirovina, ali također neće se moći govoriti ni o bilo kakvim povećanjima jer nije poznato u kojem smjeru će ići kriza uzrokovana širenjem novog koronavirusa Covid-19.

Kopirati
Drag cursor here to close