Drugačije ne ide

Novalić najavio pooštravanje kazni za osobe koje ne poštuju izolaciju

''Sinoć su zabranu kretanja prekršile tri osobe, ali u isto vrijeme od 60 do 61 građanin, koji su u samoizolaciji, ne poštuju tu istu izolaciju'', rekao je Novalić.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2020. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić najavio je u Sarajevu da će donijeti uredbu koja će znatno pooštriti kazne za osobe koje ne poštuju izolaciju, javlja Anadolija.

"Prvi dan zabrane kretanja na području Federacije BiH protekao je veoma dobro. U ovom trenutku usuglašavamo uredbu za one koji ne poštuju naredbu nadležnih organa. Sinoć su zabranu kretanja prekršile tri osobe, ali u isto vrijeme od 60 do 61 građanin, koji su u samoizolaciji, ne poštuju tu istu izolaciju. Zato smo odlučili da, najdalje sutra, a možda i večeras, donesemo uredbu koja znatno pooštrava kazne za takve osobe", rekao je Novalić.

Kako je rekao, užurbano se radi na rebalansu proračuna Federacije BiH.

"Danas smo putem BH Telekoma, odlukom Vlade, izdvojili po 200.000 maraka za opće županjske bolnice - Zenica, Goražde, Bihać, Travnik i Konjic. I nakon 2,5 milijuna izdvojenih za medicinske ustanove sa Civilne zaštite, nakon 30 milijuna sa proračuna, ovaj milijun iz Telekoma, u četvrtak imamo još sljedeću odluku gdje će još 21 miliijun biti usmjeren u borbu protiv koronavirusa", rekao je Novalić.

Istaknuo je da "nije realno da se promijeni stopa PDV-a, jer je ona najniža u Europi".

"Ali je realno, ono što je Vlada FBiH predložila državnoj razini, jeste da se sa desetog u mjesecu pomjeri na kraj mjeseca čime bi poslodavci u Federaciji imali dodatni obrtni kapital", kazao je Novalić.

Govorio je i o pomoći Republike Turske Bosni i Hercegovini.

"Pomoć Turske je stigla i ona se danas dijeli", poručio je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close