#FadileOprosti

Novalić će zaglaviti kao Bešlić u Mostaru

"Morate biti naivni da mislite da će se 8. 10. otvoriti 150. 000 radnih mjesta. Mi ćemo tog dana ući u najveću povijesnu ustavnu krizu iz koje nitko ne zna kako možemo izaći.
Vijesti / Politika | 08. 08. 2018. u 09:46 Bljesak.info
Karamatić: Fadile oprosti, zaglavit ćeš k'o Bešlić u Mostaru

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Fadile stvarno oprosti, ali zaglavit ćeš kao Ljubo Bešlić u Mostaru. Ulazimo u jednu pat poziciju i jedino dobro u svemu tome je što neće moći biti novih zaduženja. Možda pokoljenjima koja dolaze to može u konačnici biti dobro, ali BiH sa svojim napretkom zaustavlja svoj put i ostaje zaleđena u vremenu i prostoru'', rekao je u emisiji Novi dan, televizije N1  Mario Karamtić, zastup u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH i predsjednik HSS-a BiH.

Dodao je da je BiH po svim parametrima najjadnija zemlja u Europi i zapitao se tko će tu doći raditi.

''Mi nemamo mogućnosti da nekoga dovedemo. Pelješki most je unutarnja stvar jedne zemlje EU. BiH je dobila ono što je htjela i nema ništa s tim", smatra Karamatić.

Komentirajući aktualnu političku situaciju i situaciju s borcima, Karamatić je rekao:

"Pojedine političke sturukture su obmanile branitelje i upravo sada je federalci pokušavaju obmaniti. Ništa se neće dogoditi. Ovo što traže branitelji je potpuno nomralno, ali nijedan zakon koji se donese ne smije biti diskriminatoran. Mislim da je ovo ružna igra sa ljudima koji to nisu zaslužili, koji su ispolitizirani. Mislim da se status boraca neće mijenjati na bolje niti jednog milimetra. Mislim da se radi o manipulaciji. Vidjeli ste tijekom prosvjeda da nema krovnih organizacija", kazao je Karamatić za N1 i dodao:

"Kada vidite ljude koji su došli na prosvjede i kada kažu oni da traže prava za ljude koji su nezaposleni i pogledte da su prošle 23 godine od rata, a neko da dođe u Sarajevo na prosvjede iz USK npr., to treba biti strašno dobra organizacija. Netko mora kupiti sendviče, autobuse, osigurati sve to. To ljudi koji su nezaposleni ne mogu osigurati. Imate slučaj da je taj branitelj, koji je prijetio novinaru portala Klix, 1987. godište. Jasno je da nije mogao biti pripadnik oružanih snaga. Radi se o političkom pokušaju, ali mislim da to ovaj put neće proći", poručio je.

Karamatić je kazao da je će "braniteljskoj populaciji" zamazati oči.

"Braniteljskoj populaciji će kolege iz federalnog parlamenta zamazati oči, pa će se ovi razići kući i nakon desetog mjeseca to nitko više neće spominjati".

Šta nakon izbora?

"Morate biti naivni da mislite da će se 8. 10. otvoriti 150. 000 radnih mjesta. Mi ćemo tog dana ući u najveću povijesnu ustavnu krizu iz koje nitko ne zna kako možemo izaći. Jedino što će nastaviti funkcionirati kako tako je RS i Brčko distrikt, FBiH čeka jedan kolaps. Jedini izlaz iz te situacije je intervencija OHR, a očekujući reakciju gospodina Inzka ja očekujem da će on izraziti duboku zabrinutost i da će na tome ostati", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close