Izvan Sarajeva nije vidljivo

Novalić: Čamparin potpis ne tangira Federaciju

Premijer Novalić smatra da nema nikakve potrebe da se pokreće smjena Čampare u Vladi Federacije BiH te da ta vlada funkcionira bez problema
Vijesti / Politika | 12. 10. 2020. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpis Aljoše Čampare za smjenu Vlade Kantona Sarajevo potez koji ne tangira Federaciju, kazao je danas premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) prilikom posjete Varešu.

''To je događaj koji je prisutan u Kantonu Sarajevo i on je vidljiv zbog velikog prisustva medija. Međutim kada izađete izvan Sarajeva, a ja kao premijer servisiram svih deset županija, pitanje ministra Čampare nije vidljivo'', poručio je Novalić.

Dakle, premijer Novalić smatra da nema nikakve potrebe da se pokreće smjena Čampare u Vladi Federacije BiH te da ta vlada funkcionira bez problema, prenosi Dnevni Avaz.

Podsjetimo, izvršni odbor Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo jednoglasno je donio zaključak o pokretanju postupka za isključenje Aljoše Čampare iz Stranke demokratske akcije.

Postupak se pokreće nakon što je Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, u kojoj SDA participira kao dio koalicijske Vlade, čime je napustio Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Svojim djelovanjem i postupanjem Aljoša Čampara je učinio teže povrede obaveza iz Statuta SDA, djelujući suprotno odlukama organa SDA, čime je nanesena znatna šteta i narušen ugled SDA, priopćeno je iz te stranke, naveli su iz stranke ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close