Čemu žurba?

Nova vlast tek dogodine?

Milan Miličević izabran je danas za predsjednika Glavnog odbora SDS-a, a jedan od potpredsjednika Glavnog odbora je Zoran Lalić, dok je Zoran Latinović novi glavni tajnik SDS-a.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2019. u 17:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović nije isključio mogućnost da ostane u Vijeću ministara BiH i sljedeće tri godine.

''Sve moguće opcije su u igri. Svaku opciju koju zamislite, onda je moguća i svaku razrađujemo u svakom detalju, uključujući i onu da budemo dio izvršne vlasti, ali to i ne moramo'', rekao je Šarović, koji je aktualni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Vjeruje, kaže, da je vrlo teško doći do novog Vijeća ministara BiH do lokalnih izbora 2020.

''Nije nemoguće, ali je vrlo teško'', kazao je Šarović na konferenciji za novinare u Banja Luci te dodao da imaju jasan stav i imat će ga i poslije 5. rujna.

Kaže da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u nekoliko dana dao različite izjave u vezi s formiranjem vlasti na razini BiH, te da će SDS sačekati da prođe 5. rujna, a ukoliko oni koji su htjeli formirati vlast na razini BiH to ne uspiju, dat će i svoje odgovore, o kojima nije preciznije govorio.

Naime, Milan Miličević izabran je danas za predsjednika Glavnog odbora SDS-a, a jedan od potpredsjednika Glavnog odbora je Zoran Lalić, dok je Zoran Latinović novi glavni tajnik SDS-a.

Nakon konstituiranja Glavnog odbora, izabrano je, kako je precizirao Šarović, osam članova Predsjedništva SDS-a, od kojih dva direktno "ulaze" po funkcijama.

Istaknuo je kako su većinu odluka donijeli jednoglasno i da je ovo razdoblje unutarnjeg sređivanja stranke, nakon održane stranačke skupštine, ali i da je još posla pred SDS-om kako bi što spremniji bili pred lokalne izbore.

''Želimo konkurenciju ostaviti jedan korak nazad'', dodao je Šarović i naveo da oni imaju incijativu i neće ostupiti ni pedalj, ali neće samo kritizirati, već predlagati i rješenja.

Miličević je rekao da su spremni odgovoriti na sva krupna pitanja koja su pred njima kada je u pitanju i SDS i bitna pitanja za RS.

''Danas nije bilo iznenađenja'', dodao je Miličević.

Kopirati
Drag cursor here to close