Pendeš

Nitko ne može Hrvate u BiH spremiti u opoziciju

Pendeš kaže da s obzirom na retoriku velikog broja zastupnika i izaslanika u parlamentu BiH ne bi trebao biti problema u pokretanju reformskih procesa.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2021. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš izjavila je da nitko ne može Hrvate u BiH "spremiti u opoziciju", jer su konstitutivni narod i BiH je njihova zemlja.

"Naš odgovor je uvijek bio u iznalaženju rješenja, nudimo rješenja, ali još nemamo odgovorne partnere", rekla je Pendeš za Večernji list odgovarajući na pitanje o planovima bošnjačkih stranaka da Hrvate nakon izbora sljedeće godine pošalju u opoziciju.

''O tome bi'', rekla je, ''trebali razmišljati političari koji se ponašaju kao Milošević''.

Ona smatra da s obzirom na retoriku velikog broja zastupnika i izaslanika u parlamentu BiH ne bi trebao biti problema u pokretanju reformskih procesa, prvenstveno izmjene Izbornog zakona, ali da retorika pojedinaca, ono što misle i ono što rade, često nije harmonizirano i služi za populističke ciljeve.

"Ipak vjerujem da će se pojedinci urazumiti i krenuti u reforme u interesu svih konstitutivnih naroda u BiH, kao i ostalih građana", zaključila je Pendeš.

Kopirati
Drag cursor here to close