Kako izmisliti Srbina

Nitko još ne priča o Federaciji

Bošković nije optimist da će doći do imenovanja dopredsjedatelja Zastupničkog doma iz reda srpskog naroda i time biti popunjeno rukovodstvo Doma.
Vijesti / Politika | 04. 09. 2019. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Intenzivirat ćemo rad Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i nakon zasjedanja idućeg tjedna plan je da održimo novu sjednicu 24. i 25. rujna, nakon čega bi glavnina točaka koje su u proceduri trebala biti skinuta s dnevnog reda'', rekao je za Dnevni avaz Mladen Bošković, dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Naglasio je da HDZ, odnosno HNS, podržava sve što je došlo iz Vlade FBiH, uključujući i zakon o šumama. No, nije optimist da će doći do imenovanja dopredsjedatelja Zastupničkog doma iz reda srpskog naroda i time biti popunjeno rukovodstvo Doma. Ističe da u ovome trenutku ne vidi tko bi ga od stranaka parlamentarne većine (SDA, HDZ, SBB i DF) mogao predložiti.

''Ne vidim kako bi ga mogli izmisliti. Ni SDA, ni SBB, ni DF nemaju predstavnika srpskog naroda u svojim klubovima. To ima HDZ BiH, ali HDZ je rekao da će samo predlagati legalne i legitimne predstavnike'', dodao je Bošković.

Komentirao je i optužbe iz SDA, iz koje su pozvali HDZ da deblokira proceduru koja će bez uvjetovanja dovesti do brzog izbora rukovodstva FBiH i uspostave Vlade FBiH.

''Sve se vrijeme plasira teza da netko nešto uvjetuje da bi netko drugi bio kriv. Ja mislim da to nije suština. Suština je priče da se nešto radi. Nema, u konačnici, od optuživanja i podmetanja nitko koristi'', smatra Bošković.

Rekao je kako razgovora o formiranju Vlade, koliko je on upoznat, i nema. Tvrdi da HDZ želi da se formira vlast na svim razinama te da želi biti predvodnik euroatlantskih integracija.

Na pitanje što da očekujemo u sljedeće tri i pol godine kada su sada prisutna neslaganja, Bošković smatra da je prerano procjenjivati kako će biti za mjesec-dva.

''Vidjet ćemo u utorak, odnosno srijedu, za kada je zakazan nastavak treće i četvrte sjednice, u kojem će pravcu ići. Činjenica je da DF, kao dio parlamentarne većine, nije glasovao za rukovodstvo Parlamenta, ali su glasovali za ostale točke. Ovo, koliko ja vidim, sa SDA, HDZ-om i SBB-om ide O. K., nastavak je to suradnje od prošle četiri godine'', rekao je za Dnevni avaz Bošković.

Kopirati
Drag cursor here to close